Ormen Kalle

Tro det eller ej men igår fick jag en alldeles egen orm. Den heter Kalle. Man får vara försiktig så att den inte biter, men jag har fått en handske och en tång av mamma och pappa så att jag kan sköta den. Den sover i en av mina lådor i rummet. Ibland smiter den då får jag springa runt och leta efter den. Visst är den fin? Nästa gång ni kommer kan ni få hälsa på den, om ni vågar.

image85

Mysfredag!

Hej!
Pappa kom och hämtade mig lite tidigare ifrån dagis. Pappa ville att jag skulle följa med honom och handla nya jobbaskor.Så vi åkte till TunaPark. Jag fick ett par gummistövlar också. När vi kom hem grillade vi hamburgare. Mums va det var gott. Sedan gosade vi hela kvällen.

image84

En regnig dag!

Hej
Idag har jag varit hos farmor och farfar hela dagen medans mamma och pappa jobbat. Det har öst regn hela dagen. Men som ni vet finns det inget dåligt väder bara dåliga kläder. Efter det mottot lever verkligen farmor och farfar, så jag har varit ute både på fm och em. På fm var vi i hamnen och tittade på båtarna. På em var jag ute och körde trampebil och min vanliga bil. Min smarta farfar kom på att fästa ett snöre fram i bilen så att han kunde dra mig. Sedan kom mamma och hämtade mig, Toppen kul dag , trots det tråkiga vädret.

image82

image83


Midsommar

Hej!

Glad midsommar på er.

Jag har firat med dans och god mat. Vi var i Rosenforsparken och dansade och hade picknick. Sedan gick vi hem till oss och grillade.

image81

Sälenresa

Nu har jag kommit hem från en resa till Sälen med Pappa och Farfar. Vi hade hyrt en stuga i Lindvallen och gjorde en massa roliga utflykter. Några korta i området och några längre så vi fick ta bilen för att komma fram. Jag har haft jättekul.
image80
image79

Trollskogen

I Hundfjället finns ett ställe som heter Trollskogen. Det är 300 figurer i trä som en gubbe gjort med motorsåg. Några av trollen kan prata och en del spelade musik. Jag gick jättemycket denna dag först långt upp på berget men på slutet fick jag lift av farfar i bärstolen, Tack. Sen gick jag ner och hälsade på alla trollen. På eftermiddagen så sov jag middag i tre timmar (pappa oxå).


    

Älgsafari

En dag när vi var i Sälen så åkte vi till Rörbäcksnäs och gick på Älgsafari. Det var en Gubbe som hette Pär som hade två älgar ,Gösta & Gudrun i ett hägn. Han tog med oss in och visade älgarna för oss. De åt banan ur Pärs hand och jag fick klappa Gösta. Jag satt först i Bärstolen, när jag sedan ville springa på marken så blev älgarna rädda. De trodde att jag skulle äta upp dem för jag var i samma höjd som en björn eller varg.

                 
Gösta äter banan                     Gudrun vandrar i skogen


När vi varit hos älgarna bestämde vi oss för att åka över till Norge. Vi åkte till Trysil där vi åt lunch. Pappa och farfar ville titta på skidbackarna och så ville farfar till någon golfbana.


Jag vid gränsen till Norge


Dalahästtillverkning

När vi åkte hem från sälen svängde vi in i Nusnäs där de gör Dalahästar. Jag fick välja en egen häst som en tant målade på. Hon skrev "2007 Till Albin Från Farfar"

                     
Jag väljer häst                              Jag rider på en dalagris

När vi sedan åkt en bit fikade vi vid en jättedalahäst i Avesta.


Mina första skidor

Idag gjorde min pappa något tokigt. Han köpte ett par slalomskidor till mig. Jag blev jättelycklig och ville prova dem med en gång, men det var bara gräs i backarna så premiärturen får vänta till vintern.

image66

TV4 dagen!

Hej!
Idag var det TV4 dagen på parkenzoo. Alla som ville fick varsin ballong och en flaska med vatten. Det var helium i ballongen så mamma sa att jag var tvungen att hålla hårt i den för annars skulle den flyga iväg. Jag fick ballongen när vi var på väg in och så höll jag i den i ca två timmar, hela parkenzoo vistelsen. Nu hänger den i taket hemma i köket.

image65

Två nya vänner!

Hej!
Idag var jag och mamma på parken zoo. Vi hade ingen vagn med oss. så jag hade lovat mamma att inte springa iväg utan att jag skulle gå nära mamma. Jag klarade uppdraget galant. Det som var så roligt idag var att jag tfäffade två nya vänner. De var jätte mysiga att krama på. De fick varsin puss också. Jag ville att de skulle följa med mig hem, men de var tvungna att stanna på zoo, synd.

image64

Dejt med Vinga!

Hej!
Jag har varit på parken zoo med min bästis Vinga ifrån dagis. Vi var där en hel fm. Vi hade det super mysigt. Vi åkte tåg, träffade fantomen, åkte helikopter, red på hästar m.m. Jag tänkte visa ett gäng med bilder ifrån den dejten. Titta och njut!

 
 

Visst såg det mysigt ut? Mamma och pappa tycker det är lite tidigt att börja dejta men det tycker inte jag.

Min racerbil!

Hej!
Tro det eller ej men jag har en egen racerbil. Här är bild bevis. Min farmors och farfars granne skulle köra bilen till soptippen för den har inget batteri. Då frågade de om dom fick ta den till mig och det gick ju så klart bra. Må tro att jag blev lycklig. Det enda är att jag måste ha någon som puttar på bilen och gissa vem som fick göra det? Jo farmor sprang runt med mig i värmen. Det är sådant man ska ha en bra farmor till(skratt).

image58

image59

Årets första bad!

Hej!
Igår var det premiär i poolen. Jag badade hela dagen förutom de två timmarna jag sov mitt på dagen. På em när vattnet hade blivit lite varmare vågade även mamma och pappa bada.

image56

Speedway

Hej!
Jag har varit på speedway för första gången. Det var spännande må ni tro. Massa motorcyklar som åkte runt en bana snabbt så det skvätte grus. Sedan kom en traktor i och åkte rund och plattade till banan. I pausen kom en polisbil in och hade uppvisning med sina två hundar. Jag tyckte det var hel häftigt!

     

Äntligen sommar!!

Hej!
Vilket härligt väder. Jag har hafr en jättebra helg. Var hemma hos farmor och farfar i lördags med mamma och pappa. Pappa skulle titta på en bil till oss. Sedan på em åkte vi hem till Tony och camilla. För Tony har fyllt 30 år. Det var massor av barn där och lekte. Det var roligt. På söndagen var vi tidigt på parken zoo. Där träffade jag en dagis kompis till mig Vinga. Vi gick tillsammans och tittade på alla djuren. Jag träffade även fantomen och fick en stämpel av honom. Jag var så stolt över mig själv efter det. När vi kom hem från parken åt och sov jag. På em var vi hemma och bara hade det mysigt.

image53

RSS 2.0